2. Mai 2022

η ζωή σου είναι αποτέλεσμα των επιλογών σου!

Επειδή βρίσκω πώς είναι θεμελιώδης σκέψη, θεμελιώδης αρχή ως προς μεγάλο ζήτημα ενός "επιτυχημένου" βίου, θα ήθελα να προσθέσω τί έχω συνειδητοποιήσει επί αυτού. 
Όντως το κλειδί είναι η επιλογή. Εμπεριέχει το σπέρμα της ελευθερίας. Το οποίο έχει όμως και την άλλη όψη όπου σε μικροσκοπικό επίπεδο ίσως γίνεται καλύτερα κατανοητή. Η άλλη όψη της ελευθερίας είναι η (υπ)ευθύνη. Και επειδή δύο όψεις υποβάλλουν σε νομίσματα, θα πω πως το νόμισμα είναι η αντίληψη. Η αντίληψη συνίσταται σε ελευθερία και ευθύνη ή τόλμη. Αλλά για να πλησιάσεις στην ελευθερία πρέπει να ξεπεράσεις τις κατώτερες παρορμητικές συνήθειες και συμπεριφορές. Αυτό το λέμε Αρετή. 
Και επειδή όλα αυτά δεν θα τα αντιλαμβανόμασταν εάν δεν φαινόντουσαν με κάποιο τρόπο. Αυτός ο τρόπος είναι η στάση και η συμπεριφορά. Οι δυο πτυχές, πλευρές της έκφρασης. Άρα,  η αντίληψη εκδηλώνεται ως έκφραση, που είναι στάση και συμπεριφορά. Αυτά διαμορφώνουν όλη μας την ζωή μέσα από την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Το οποίο κι αυτό στο κάτω κάτω είναι επιλογή. Όλη αυτή είναι πλέον η αγαπημένη μου κουβέντα. 🙏
© 2010-2020 · pantopia · impressum